Het draait in zakelijke verkoop allemaal om leads.

Maar geen twee leads zijn hetzelfde en dus kan het lastig zijn om te weten hoe u de beste prospects kunt vinden, – vooral als de leads in feite één grote lijst met bedrijven zijn. Dus hoe kunt u erachter komen wat de ene lead beter of slechter maakt dan de andere? Het antwoord kan liggen in een eenvoudige statistiek, die van het rendement van een lead.

 

Sommige leads komen binnen via uw marketingteam, lauwe leads die uw website bezoeken, andere komen rechtstreeks van de verkopers en sommige zijn afkomstig van andere bronnen (zoals referenties).

Als u dan verder kijkt, ziet u dat u voor sommige leads geen verkoop kan sluiten, terwijl andere leads soepel te ‘scoren’ zijn. Klinkt dit bekend?


Prospecting
Natuurlijk is het afsluiten van een order spannend, maar het gaat uiteindelijk om het totaalresultaat. En dat gaat niet effectief door een leadslijst of lijst met bezoekende bedrijven af te werken in chronologische volgorde of te selecteren op basis van het feit dat ze herinneren aan een deal die u ooit eerder snel afsloot.

Het rendement van leads analyseren kan u op meerdere manieren helpen. Ten eerste door strategisch te investeren in groei door de ROI van de verschillende marketingkanalen te kwantificeren. Het helpt u ook bij het nauwkeuriger voorspellen van toekomstige omzet (forecasting).


Door vast te leggen wat gemiddeld genomen de grootte van een opdracht is in een bepaalde branche of vanaf een specifiek marketingkanaal (of campagne), betekent dat voorspellingen kunnen worden gebaseerd op historische gegevens in plaats van op een “one size fits-all”-model.

En als u weet welke soorten leads doorgaans de meeste waarde voor uw bedrijf opleveren, kunt u beter prioriteiten stellen, waardoor de effectiviteit van de verkoop verhoogt.

Deze informatie wordt nog waardevoller wanneer de leads worden gesegmenteerd op basis van branche, bezoekgedrag en bron. Dus als u beter inzicht heeft in welke leads in het verleden de beste orders hebben gebracht, kunt u deze snel een hogere prioriteit geven op de leadslijst.

U heeft dus in principe alle gegevens die nodig zijn om de verkoop naar een hoger niveau te tillen al beschikbaar. Het gaat erom de juiste analyses en berekeningen te maken om dit te bereiken.

Snoobi levert met Snoobi Analytics en Snoobi Prospekter de verkooptools om het inzicht in de leads te vergroten en hun gedrag te analyseren. Maakt u nog geen gebruik van de Snoobi tools? Vraag dan nú een demonstratie of gratis pilotversie aan. Of installeer de gratis versie van Prospekter, Prospekter Basic en onderzoek direct welke organisaties uw site bezoeken!