Cuutio Domeinen Concurrent

Een paar tips met betrekking tot het opgeven van domeinen in Cuutio, zowel voor uw eigen account als dat van uw concurrenten.

Uw eigen domeinen

Uiteraard zet u het domein van uw eigen website in de instellingen. Maar denk ook aan subdomeinen, zoals bijvoorbeeld een blog (blog.domein.com). Of misschien heeft u behalve een .nl domein ook een .eu en/of .com domein?

Domeinopgave in de Account Settings van Cuutio

Ook heeft u misschien verschillende taalversies van uw website. In dat geval is het wel zaak dat u ook zoektermen in verschillende talen opgeeft, en het juiste Google domein, bijvoorbeeld google.de voor Duitsland (via Account Settings, Search Engines). U kunt die met behulp van tags eenvoudig filteren in de rapportage.

Behalve uw websitedomein(en), kunt u ook andere pagina’s door Cuutio laten analyseren. Denk aan uw Facebook pagina, of andere social media pagina’s waarop u publiceert. En als u een bedrijfspagina heeft op andere websites, zoals detelefoongids.nl, kunt u die pagina ook toevoegen. Al deze domeinen geeft u bij de instellingen op bij Exact urls (zie afbeelding hierboven).

Domeinen van uw concurrenten

Voor uw concurrenten geldt eigenlijk hetzelfde als voor uw eigen domeinen. Voor een volledig beeld is het zaak om zoveel mogelijk domeinen van uw concurrenten te analyseren, dus ook subdomeinen en social media pagina’s. Ga hiervoor naar Competitor Overview en klik in de tabel op de naam van de concurrent. Ga vervolgens naar de tabpagina Settings.

Domeinopgave van concurrenten in Cuutio

Als u merkt dat een concurrent helemaal niet scoort, kan het zijn dat die concurrent niet veel aan SEO doet. Het is echter waarschijnlijker dat u een domein heeft opgegeven dat alleen maar doorverwijst naar een ander domein. In dat geval analyseert Cuutio een website waar geen informatie op staat omdat het alleen maar een redirect-domein is. Zorg dus dat u zeker bent dat u het domein opgeeft waarop de te analyseren content staat. Google even en klik door naar de site van uw concurrent om zeker te zijn van het juiste domein.

Tenslotte, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf, zorg dat er geen typfouten in de opgegeven domeinnamen staan.