Snoobi Technology Update #1

Uitrol mobile-first indexering begonnen en het deactiveren van AdWords-accounts door Google.

Mobile-first indexering Google begonnen

Google heeft aangekondigd dat het is begonnen met de uitrol van de mobile-first indexering naar meer sites. Deze uitrol is volgens Google alleen voor sites die al sterk hebben ingezet op een mobile-first werkwijze.

Dit is de eerste keer dat Google heeft bevestigd dat het een groot aantal sites naar dit mobile-first indexeringsproces verplaatst. Google heeft afgelopen oktober wel verteld dat een beperkt aantal sites was verplaatst, maar met deze aankondiging lijkt het alsof het proces van mobile-first indexeren op grotere schaal is begonnen. Google heeft aangegeven dat het site-eigenaren zal informeren dat hun sites worden gemigreerd naar het mobile-first indexeringsproces via een bericht in de Google Search Console.

Site-eigenaren zullen daardoor een aanzienlijk verhoogde crawlsnelheid zien voor de smartphone Googlebot. Bovendien toont Google de mobiele versie van pagina’s in zoekresultaten en Google-cachepagina’s.

Wij hebben in een vorige artikel het gehad over deze mobile-first indexering en enkele tips gegeven. Wilt u dus voorbereid zijn op deze verandering? Klik dan hier om enkele tips te vinden op het voorbereiden van uw website.

Snoobi mobile-first index Google

Deactivatie inactieve Google AdWords-accounts

Vele bedrijven adverteren via Google AdWords en als dit succesvol gebeurt kunt u dit meteen terug zien aan de cijfers. Immers als u succesvol adverteert trekt u meer bezoekers naar uw website. Het is daarom belangrijk dit goed ingeregeld te hebben.

Echter start Google deze week met het deactiveren van AdWords-accounts als er de afgelopen 15 maanden geen activiteiten meer hebben plaatsgevonden. Dit gebeurt automatisch in een poging om de AdWords-ervaring te ‘versnellen’. Een e-mailmelding wordt verzonden naar individuele AdWords-gebruikers wanneer hun account is gedeactiveerd.

Starting next week, we’re helping speed up your AdWords experience by automatically deactivating accounts that don’t have spend in the last 15 months. If you still need access to these accounts, you can reactivate them at any time in AdWords.” – Google Adwords via Twitter

Gelukkig hebben adverteerders de mogelijkheid om hun accounts op elk gewenst moment opnieuw te activeren. Als er binnen drie maanden na reactivering nog steeds geen advertentie-uitgaven zijn, wordt het account opnieuw gedeactiveerd.

Als uw AdWords-account wordt geannuleerd vanwege een gebrek aan advertentie-uitgaven, volgt u de onderstaande stappen om het opnieuw te activeren wanneer u er klaar voor bent:

  • Meld u aan bij uw AdWords-account.
  • Klik rechtsboven op “Instellingen” en klik vervolgens op Accountinstellingen.
  • Klik op het tabblad “Voorkeuren” op “Dit account opnieuw activeren” om het activeren van uw account te voltooien.