We plaatsen regelmatig artikelen die door onze partners zijn geschreven als aanvulling op onze eigen informatie en documentatie.
Het onderstaande artikel is geschreven door Patrick Riemers van Snoobi Partner Presult – B2B digital agency. Meer informatie op de website.


Patrick:
“Als eigenaar van B2B Digital Agency Presult zie ik de enorme mogelijkheden die er voor B2B bedrijven liggen om meer klanten binnen te halen.  77% Van alle B2B kopers doet namelijk eerst een online verkenning voor ze met een bedrijf in gesprek gaan. Dit levert een enorm hoog aantal potentiële klanten, mits je deze bezoekers op je website weet te converteren.”

Conversie – 95% blijft onbekend

  • Gemiddeld genomen behalen websites een conversie van maximaal 5%
  • Dit houdt in dat 95% van alle bezoekers op je website onbekend blijven voor je marketing- en salesteam

Voor de 5% bekende leads raad ik iedereen aan gebruik te maken van Hubspot, dé marketing- en salestool voor het MKB. Hubspot levert je één centrale plek voor alle activiteiten gekoppeld aan het aanscherpen van je customer journey en het uitwerken en analyseren van je marketingstrategie.
Maar wat doe je met die 95% onbekende bezoekers? Deze herken je natuurlijk via Snoobi. Levert het werken met twee tools ook de dubbele hoeveelheid werk op? Nee dus!

Centrale plek klantgegevens

Wat wij bij onze klanten ervaren, is dat zij het liefst werken vanuit één centrale plek in hun CRM-systeem met alle klantgegevens, inclusief de gegevens van ‘koude’ leads. Dit levert veel voordelen:

  • Marketing en sales is beter op elkaar afgestemd
  • Account-based marketing en sales kost minder tijd
  • Sales heeft altijd een compleet beeld van elke klant
  • Het bespaart geld

We herkennen dus al veel van die leads met Snoobi, maar dan willen onze klanten die data graag samenvoegen met alle andere leads.

Gelukkig heeft Snoobi daarvoor een koppeling ontwikkeld met Zapier die hier optimaal voor is.

Snoobi en Zapier

De koppeling tussen Snoobi en Zapier stelt je in staat zo ongeveer alles met de data te doen je maar kan bedenken.
Zapier is namelijk een online tool waarmee je zo ongeveer alles aan elkaar kan knopen en dus kan automatiseren.
Ken je het nog niet? Check het even op de website van Zapier…

Wij hebben de koppeling gebruikt om Snoobi data automatisch in Hubspot te zetten zodat sales het vanuit daar weer kan oppakken.

Hoe koppel je Snoobi aan Zapier?

Snoobi heeft hier al een uitgebreid artikel over geschreven.
Snoobi en Zapier Video png

Lees hier het hele artikel.

Hoe koppel je Snoobi aan Hubspot?

De koppeling tussen Snoobi en Hubspot maak je vervolgens in Zapier zelf. Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Je selecteert “Catch hook” als eerste stap en Hubspot als tweede stap.

Stap 1: Catch hook

Als je dit selecteert doorloop je een paar stappen om je eigen unieke url te genereren. Deze “vangt” de data op die je vanuit Snoobi wilt versturen. Zodra je deze url (webhook) hebt, kan je deze in Snoobi onder “Instellingen > Zapier” invullen.

Stap 2: Hubspot

Hubspot moet je ook koppelen aan Zapier waarna je verschillende opties kan selecteren. In dit geval “Create or Update contact”. Via de webhook ontvang je input over het bedrijf (bedrijfsnaam, adres, website, etc). Die je via Zapier eenvoudig kan selecteren en aan het juiste veld in je CRM kan koppelen.

Nog even testen en de koppeling is gemaakt.

Je wilt niet alle bedrijven in je CRM

Als bedrijf wil je niet elke koude lead in je CRM systeem, dus volledig automatiseren wil je niet.
Enige filtering en eigen input is dus wel belangrijk. Gelukkig heeft Snoobi hier ook aan gedacht.

Niet elke prospect wordt namelijk direct doorgezet naar Zapier. Je moet hier zelf eerst een handmatige actie voor doen.

Hiervoor ga je in Prospekter (of Snoobi Analytics) naar een Prospect (die is gebaseerd op een leadscore) en kies je “LeadsProfiler”.
Daar klik je bovenaan op “Share > Zapier export”. De gegevens worden automatisch doorgezet naar Hubspot zodat je vanuit dat contact op kan nemen met de prospect.

Andere mogelijkheden met Zapier?

De mogelijkheden van Zapier zijn eindeloos. Denk aan:
Contactgegevens in een Google Sheet opslaan

  • Mails sturen naar accountmanagers met de gegevens
  •  Een Slack bericht sturen
  • Een Trello kaart aanmaken met de gegevens
  •  Todo toevoegen in Wunderlist, Todoist, etc

Met een Zapier Pro versie kan je ze ook nog aan elkaar koppelen om alles nog eenvoudiger te laten verlopen.

Waar wacht je nog op?

Dus, waar wacht je nog op? Stuur direct een mail naar Snoobi voor je API key en begin met het automatiseren van je sales processen!
Of vraag meer informatie op bij Presult als je benieuwd bent naar de extra mogelijkheden die deze Snoobi Partner je kan bieden.

Over Patrick Riemers

Patrick Riemers is eigenaar van Presult – B2B digital agency. Als Snoobi en Hubspot partner helpt hij B2B bedrijven nieuwe digitale communicatievormen in te zetten om groei en innovatie te realiseren. Via slimme en mooie digitale strategieën maakt hij bedrijven toekomstbestendig. “De wereld verandert snel. Digitalisatie is hier de belangrijkste reden voor. Ik geloof ook echt dat bedrijven die nu geen actie ondernemen op dit gebied er over 5-10 jaar niet meer zijn.”

Heeft u nog geen Snoobi of Prospekter maar wilt u eens uitproberen hoe het ook uw bedrijf kan helpen aan meer leads?
Vraag dan de gratis proefversie aan!