Snoobi breidt internationale activiteiten in publieke sector uit

Snoobi Technology B.V. in Amstelveen is een samenwerking aangegaan met het Finse bedrijf Fonecta Oy voor het gebruik van Snoobi Analytics. Het gaat om de opdracht voor het leveren van alle webanalyse services aan de Finse publieke sector. Hiervoor wordt het analyseplatform van Snoobi ingezet. Snoobi Analytics werd al door veel Finse bedrijven en instellingen gebruikt. Deze samenwerking voegt daar een groot aantal instanties aan toe.

De vestiging van Snoobi in Nederland is sinds 2008 actief in de Benelux met de verkoop en ontwikkeling van het Snoobi Analytics data platform dat voor marketing analytics, e-commerce tracking en online leadsgeneratie wordt ingezet en duizenden gebruikers heeft.

Deze nieuwe opdracht komt van Valtori, het Finse overheidscentrum voor ICT. Naast de landelijke overheid vallen ook gemeentes, politie en andere instellingen onder deze overeenkomst.

Het doel is om de ervaringen van gebruikers van websites in de publieke sector te verbeteren, efficiency te verhogen en er voor te zorgen dat alle gegevens met de hoogste beveiligingsgraad worden opgeslagen. Er zijn momenteel een aantal verschillende analysetools in gebruik in de publieke sector. Door een eenduidig platform aan te bieden, kunnen vergelijkbare gegevens worden verzameld.

“Gebruikers begrijpen is de sleutel tot betere service. Met deze analyses kunnen organisaties in de publieke sector hun gebruikers beter begrijpen en diensten vlotter ontwikkelen. “, zegt Vesa Kattilakoski, Product Manager bij Valtori.

Sami Jokivirta, Business Development Manager bij Fonecta zegt hierover: “Het doel is om de gebruikerservaring van openbare webservices te verbeteren, efficiency van de online presentatie te vergroten en ervoor te zorgen dat alle monitoringgegevens die door de Finse autoriteiten worden verzameld, in Finland blijven.

Volgens Charles Odinot, directeur bij Snoobi Technology opent de overeenkomst met Fonecta een bredere klantenbasis en mogelijkheid tot verdere uitbreiding in the publieke sector in andere landen. “Ook kunnen we de kennis en ervaring die we hebben opgebouwd, gebruiken en daarmee de Finse zakelijke markt verder ontwikkelen op het gebied van inzichtelijke marketing analyses.”, voegt hij toe.

Over Fonecta Oy
Fonecta Oy biedt bedrijven digitale oplossingen om bedrijven te helpen hun online concurrentiepositie te verbeteren. Fonecta Oy is onderdeel van European Directories Group, waar ook het Nederlandse DTG deel van uitmaakt.
Meer informatie: www.fonecta.fi/en

Over Valtori
Dit Finse overheidscentrum voor ICT levert voor de hele overheidssector ICT-diensten.
Meer informatie: www.valtori.fi

Over Snoobi
Snoobi bestaat sinds 2002. Het bedrijf in Nederland is opgericht in 2008 en heeft in 2016 de verdere ontwikkeling van het platform Snoobi overgenomen. Snoobi ontwikkelt en levert wereldwijd tools en services op het gebied van digital analytics, online leads en SEO-analyse voor duizenden klanten.

Meer informatie: www.snoobi.eu