Opschonen blog

Wij hebben voor u een aantal tips om uw Snoobi Analytics account weer eens op te schonen om op die manier het maximale resultaat uit de rapportages en analyses te halen. Zeker belangrijk als uw website de laatste tijd is aangepast. De tips zijn voor Snoobi, maar de meeste zijn van toepassing op ieder willekeurig web- of leadsanalysetool.

 • Sectie-indelingen »» Zijn alle Snoobi secties (clusters van pagina’s) nog compleet en up-to-date? Om een goed beeld te krijgen van de interessegebieden van bezoekers is het belangrijk dat ook blog- en nieuwsartikelen die een product of dienst beschrijven in een sectie zijn opgenomen. Bij Snoobi kunt u dat doen voor de gehele historie van het websitebezoek.
 • Startpagina »» Maakt u al gebruik van de mogelijkheid een bepaalde pagina of rapport in te stellen als startpagina na het inloggen?
 • Is de Leadscore nog goed ingesteld? »» Voldoet de Leadscore nog aan de eisen die u aan een lead stelt? Als u Leadtypes gebruikt, sluit u dan bestaande klanten en partners uit van uw lijsten met website leads? Gebruik lead-labeling op bedrijven het juiste label te geven.
  Sluit u bezoekers die alleen naar vacature-pagina’s kijken, inloggen of wellicht een offerte aanvragen al uit van de Leadslijst?
  Met LeadsProfiler zijn veel details van een websitebezoeker te achterhalen, maar als die lijst (te) lang wordt is opvolging een stuk moeilijker en niet meer efficient mogelijk.
  Neem even contact met Snoobi Support op indien nodig – we helpen u graag!
 • Eigen IP-adressen uitsluiten »» Is uw eigen IP adres, dat van mogelijke thuiswerkers, uw websitebouwer en andere partners voor de website uitgesloten? Doet u dit niet dan ‘vervuilt’ u de analyses met in feite ongewenst bezoek.
 • Gebruikers-onderhoud »» Heeft iedere gebruiker binnen Snoobi een eigen login? Snoobi maakt voor iedere gebruiker een eigen omgeving aan. Het delen van login informatie is dan ook af te raden, ook vanwege de beveiliging van uw websitegegevens, en die zijn steeds meer van strategische waarde.
 • Overbodige rapportages verwijderen »» zijn de dag-, week- of maandrapportages nog op orde en worden ze gestuurd naar de juiste personen? Weinig is vervelender dan het telkens ontvangen van ongewenste e-mails, en daar wil Snoobi dan ook liever niet aan meedoen. Wellicht zijn er rapporten die helemaal niet meer worden gebruikt, en dan is het verstandig om die te verwijderen.
 • Advertentie- en doelinstellingen »» Is uw site veranderd, dan is misschien ook de herkenbaarheid van een conversie niet meer mogelijk. Controleer (of laat ons dat doen), even of conversies nog goed worden gemeten. Immers, op die manier is de effectiviteit goed te meten.
 • Link-coderingen »» Als u nieuwsbrieven, banners of andere online advertenties wilt kunnen beoordelen, is het noodzakelijk dat u de coderingen aan de links goed heeft staan. In MailPlus (nu: Spotler) is dat eenvoudig aan te vinken, maar ook in andere e-mail programma’s of online marketing tools zoals ActiveCampaign of Mailchimp kunt u de Google Analytics codes gebruiken: deze worden door Snoobi ook automatisch verwerkt.

Heeft u vragen, of wilt u advies of hulp bij het up-to-date maken van uw Snoobi-account, neem dan contact op met Snoobi Support (support [a] snoobi.eu) .