Het Google AdWords Ad Preview tool is bedoeld om AdWords gebruikers te laten zien hoe hun AdWords advertentie er uit ziet zonder hiervoor een werkelijke impressie te gebruiken.

Echter, het tool heeft daarnaast ook zijn waarde om organische resultaten te testen en te zien hoe die resultaten worden beïnvloed door locatie, browser en mobiel of desktop.

Bovendien hoef je geen Google AdWords account te hebben of gebruiker te zijn om toch gebruik te kunnen maken van de functionaliteit.

Gebruik dan de anonieme url:

https://adwords.google.com/apt/anon/AdPreview

Met ons SEO-tool Cuutio is eenvoudig vast te stellen welke posities worden ingenomen op de Google organische resultaatpagina door de zoektermen en concurrenten die u heeft opgegeven. Met dit Ad Preview tool van Google is het mogelijk een blik te werpen op hoe Google het toont aan de gebruiker voor de verschillende locaties en apparaten.

Een voorbeeld: Personalisatie op basis van locatie

We gaan uit van een bedrijf dat een winkel heeft in één of meerdere locaties. In tegenstelling tot een landelijk opererende webshop is het voor zo’n bedrijf belangrijk te weten hoe ze lokaal gevonden worden.

Bijvoorbeeld bij de zoekterm ‘beddenspeciaalzaak’ voor de locatie Amstelveen en een mobiele browser, komt de advertentie van Swiss Sense uiteraard bovenaan te staan.

Maar als we in het venster naar beneden scrollen zien we alle posities, ook de organische. Eerst zien we de top-3 op een Google Map-scherm, daarna de organische posities.

Op die manier kunt u verschillende variabelen, zoals taal, locatie en soort apparaat instellen om te onderzoeken wat uw positie zou worden voor die combinatie van factoren.

Maak vervolgens gebruik van een SEO-tool zoals Cuutio om de werkelijke organische posities te blijven volgen hoe de positie van uw zoektermen, de locaties voor die zoektermen en de concurrenten voor die zoektermen veranderen.

Heeft u nog geen Cuutio, vraag dan een gratis account aan.